Nyheder i juni 2017

Hermann_Kongen_af_sydspanien_FORSIDE_FINAL_WEB 72 PPI_RGB

Det skrupskøre eventyr om Kongen af Sydspanien, hans royale familie og deres riges fjollede indbyggere genudgives nu. En højtlæsningsbog med kapow for de mindste og som de lidt ældre børn selv kan læse.

Kongen af Sydspanien er en forrygende historie om den ærværdige Kong Guzman af Sydspanien, hans smukke, kloge Dronning Diamante og deres søn, Prins Safiro. Kongefamilien bor i Málaga, hvor det vrimler med sjove, anderledes og endda farlige eksistenser, som for eksempel den smukke, men dødsensfarlige Doña, hendes torskedumme husbond, Den Onde-lyne-mig, og deres ikke spor dumme skarnsunge, Niño – og når de folder sig ud, så har vi hele balladen…

Bogen er illustreret af Peter Bay Alexandersen.

Iselin C. Hermann (f. 1959) debuterede i 1998 med romanen Prioritaire. Allerede året efter fulgte hun op med den finurlige Kongen af Sydspanien (1999), som siden har sørget for mange grin blandt børn og deres voksne.

Peter Bay Alexandersen (f. 1955) er uddannet fra Designskolen Kolding i 1978. Arbejdede i en årrække som modelbygger på Lego, inden han i 1985 blev selvstændig illustrator. Siden har han illustreret en lang række børne-, undervisnings- og billedbøger i både ind og udland – senest Erik Barfoeds højtlæsningsbog Lille skid (2014) og Anne Sofie Hammers Paris Belinda Hansen (2014).

Iseling C. Hermann og Peter Bay Alexandersen: Kongen af Sydspanien udkommer 1. juni. Læs uddrag HER

 

Oseman_RADIO_SILENCE_FORSIDE_FINAL_WEB 72 ppi_RGB

Radio Silence er en eftertænksom, sjov og rørende roman om at turde sige fra og være tro mod sig selv. Om presset for at uddanne sig, presset for at passe ind, presset for at være “rigtig”.

Frances har altid været en 12-talspige med ét mål: eliteuniversitet. Der er intet, der kan stoppe hende på vejen dertil; hverken venner, en insisterende mor, eller den ene hobby, som Frances rent faktisk bare dyrker for sjov: at tegne illustrationer til hendes absolutte yndlings-podcast Universe City.
Men da Frances møder Aled, det generte geni bag podcasten, opdager Frances en helt ny frihed, som hun ikke har kunnet terpe sig til. For første gang oplever Frances ægte venskab og hvad det vil sige at være sig selv.

Nu tror du sikkert, at det her er historien om, hvordan de forelsker sig. Altså, fordi han er en dreng, og hun er en pige. Men det gør de ikke. De laver en podcast.
Men så går podcasten viralt, og alt ændrer sig …

Alice Oseman (f. 1994) er fra Rochester, Kent, og har studeret Engelsk på Durham University. Som alle hendes romankarakterer var Alice engang også bare en sarkastisk teenager, som tilbragte stort set al sin tid på nettet. Nu er hun en sarkastisk kvinde i 20’erne, som tilbringer al sin tid på nettet. Radio Silence (2017) er Alices anden roman og stærkt inspireret af adfærdstrends på Tumblr. Følg Alice Oseman på Twitter, Instagram (@AliceOseman) og på Tumblr (chronicintrovert.tumblr.com).

Alice Osemans Radio Silence udkommer 2. juni. Læs uddrag HER

 

ROS_Sig nu sandheden_omslag_FINAL.indd

Sig nu sandheden er en tragikomisk historie om en ung fyrs søgen efter sandheden, kærligheden og vigtigheden af ens relationer. En underholdende og humoristisk feel-good roman om kærlighedens mange vildveje.

River går desperat og ulykkelig rundt i L.A. Han har ikke noget kørekort og er lige blevet dumpet af sin kæreste. Det kører i det hele taget ikke rigtig for River. Men så kommer han tilfældigt forbi en selvhjælpsgruppe for unge, og her faker han et pot-misbrug for at komme videre med sit liv. Han får dog hurtigt rodet sig ud i lidt for mange løgne i forsøget på at finde sig selv og kærligheden.

Dana Reinhardt har tidligere læst jura, men opdagede hurtigt, at hun hellere ville skrive ungdomsbøger. Hun debuterede i 2006 med A Brief Chapter in My Impossible Life, og har siden udgivet syv bøger, hvoraf Sig nu sandheden er den nyeste. Hun bor med sin mand og to døtre i San Francisco om vinteren og Los Angeles om sommeren.

Dana Reinhardts Sig nu sandheden udkommer 2. juni, læs uddrag HER

 

Boegh Andersen_GABEL_Skaebnemageren_FORSIDE_MARKETING-FINAL_WEB 72 PPI_RGB

Skæbnemageren er en grafisk roman om mørke ønsker, jalousi, fortrydelse og mod. En koncentreret fantasy-fortælling om at finde sig selv, om at påberåbe sig retten til at have en fri vilje og til selv at skabe sin skæbne – også selv om man er en figur i en historie.

Simon har altid følt sig i skyggen af sin tvillingebror Tim, og en aften ønsker han for alvor, at hans bror ikke var blevet født. Dagen efter er det, som om Tim aldrig har eksisteret. Deres forældre kan ikke huske ham, og Simon er også begyndt at glemme. Han fortryder dog det frygtelige, han er skyld i, så da en passage til en anden verden åbner sig via et maleri på hans værelse, sætter han sit liv på spil for at genfinde sin bror og redde ham tilbage til familien.

Læs mere om bogen på Skæbnemagerens Facebookside HER

Kenneth Bøgh Andersen (f. 1976) bor i Valby og er en af tidens mest populære forfattere blandt store børn og unge. Han har udgivet adskillige bøger indenfor gys og fantasy, deriblandt serien Den Store Djævlekrig og serien om Antboy. Læs mere her.

Lars Gabel (f.1971 i Qaanaq, Grønland) bor på Nørrebro i København og er uddannet illustrator fra Designskolen i Kolding. Siden 2002 har Lars Gabel arbejdet som freelanceillustrator og kunstner. Lars Gabel har modtaget Kulturministeriets Illustratorpris og Claus Deleuran Prisen. Læs mere her.

Kenneth Bøgh Andersen og Lars Gabels Skæbnemageren udkommer den 9. juni, læs uddrag HER

 

Hammer_VilladsV_Passersigselv_72web

Når Villads fra Valby skal passe sig selv, vil han selvfølgelig gerne gøre det så godt som muligt. Men som alle der kender Villads ved, kan tiden hurtigt komme til at føles lang, hvis man ikke finder på noget…

Villads fra Valby er syg. Det var han i hvert fald om natten, men nu hvor han har fået lov til at blive hjemme sammen med far, har han det allerede meget bedre. Faktisk keder han sig og vil gerne ud at lege.
Far synes hellere, de skal tage en middagslur, men det gider Villads overhovedet ikke. Derfor aftaler de, at Villads skal sidde lige så stille og spille på fars computer i en time, mens far sover til middag. Bare en time. Men en time er lang tid, når man skal passe sig selv. Og især, når man som Villads er sulten – og rigtig god til at få gode idéer…

Bogen er gennemillustreret så de yngste Villads-fans også kan være med.

Anne Sofie Hammer (f.1972) er cand. mag. i dansk og pædagogik.  Debuterede i 2009 med Villads fra Valby. Siden er der udkommet en række bøger om Villads, der også har lagt grund til både spillefilm og teater. Anne Sofie Hammer er også forfatter til en lang række andre bøger, bl.a. børnebogen Vi ses, Pellerøv, og senest højtlæsningsbogen Hjemme hos mor får jeg altid sushi.

Dina Gellert (f. 1961) arbejdede i mange år på animationsfilm i ind- og udland. Siden 1993 har hun været selvstændig illustrator og forfatter, primært på billedbøger, sangbøger og letlæsningsbøger.

Anne Sofie Hammer og Dina Gellerts Villads fra Valby passer sig selv udkommer den 9. juni.

 

Meyer_SCARLET_FORSIDE_marketing_FINAL_WEB 72 PPI_RGB

Scarlet er en hæsblæsende sci-fi-genfortælling af det klassiske eventyr om Rødhætte – sat i et originalt univers fyldt med rumskibe, cyborgs og virkelig gode tomater. Her møder vi den unge Scarlet Benoit der må kæmpe mod den onde dronning Levana og hendes hær af genmanipulerede ulve. Og Scarlet må genoverveje alt, hvad hun troede, hun vidste om sig selv, sin familie og kærlighed.

Scarlet Benoit bor i en lille landsby i Frankrig. Hendes bedstemor Michelle er sporløst forsvundet, og i sit forsøg på at opspore hende møder Scarlet gadekæmperen Wolf. Wolf vil hjælpe Scarlet, men da hun opdager, at Wolf tidligere var en del af den onde dronning Levanas hær af genmanipulerede soldater, må hun tænke over, hvem hun i virkeligheden kan stole på. Scarlet møder undervejs Cinder. Hun er brudt ud af fængslet i Ny Beijing og er nu en af verdens mest eftersøgte forbrydere.

Scarlet er andet bind ud af fire i serien Lunar Krøniken. Første bind, Cinder, udkom i 2016.

Marissa Meyer er født i Tocoma, Washington og er uddannet i creative writing fra Pacific Lutheran University. Meyer arbejdede efterfølgende som redaktør på et forlag i fem år. Hendes debutroman Cinder udkom i 2012, og hun har siden udgivet de efterfølgende tre bøger i Lunar Chronicles-serien og to akkompagnerende romaner. Meyer har en stor fanbase med 20.000 følgere på Facebook og Instagram og over 50.000 følgere på Twitter. Serien er solgt til udgivelse i 37 lande.

Marissa Meyers Scarlet udkommer den 9. juni, læs uddrag HER

 

omslag-v5.indd

Mit efterskoleår er en praktisk guide til efterskolelivet lige fra den første spirende tanke om, hvorvidt efterskole er noget, til den sidste “tudedag”, hvor der skal siges farvel til alle vennerne. Bogen er krydret med sjove opgaver, pakkelister og personlige essays, som giver et indblik i de forskellige dele af et efterskoleår.

Bogen henvender sig til unge, der skal på efterskole og de, som savner en brugshåndbog med vigtige informationer om opholdet både før, under og efter. Der er også masser af plads til at personliggøre bogen, så den bliver unik for hver elev.

Pia Mandalis er uddannet lærer, coach og mindfulnessinstruktør, og har arbejdet med efterskoler igennem mange år. I samarbejde med Amalie Sofie Tobar, som står for det kreative og personlige aspekt af bogen, har de skabt en unik følgesvend til de mange unge, som hvert år tager på efterskole.

Pia Mandalis er fra Odense og blandt andet uddannet lærer, coach og mindfulnessinstruktør. Hun er indehaver af Elevcoachen, som er et tilbud til unge og familier i forhold til trivsel indenfor mange facetter af livet. Hun har specialiseret sig inden for efterskoler, og tilbyder forskellige forløb og workshops for disse. Mit efterskoleår er Pia Mandalis’ første bog.

Amalie Sofie Tobar Petersen er fra Aabybro i Vendsyssel og har valgt at tage 9. klasse på Ranum Efterskole. Amalie Tobar blev Danmarksmester i kickboksning i 2016 og derudover er hun kreativ i sin fritid.

Pia Mandalis og Amalie Sofie Tobars Mit efterskoleår udkommer den 13. juni, Læs uddrag HER

 

ROS_VIP2_Den store banddyst_FINAL.indd

Andet bind i Calonitas tweenserie om idoler og drømme, der går i opfyldelse. Den nu 13-årige fangirl Mackenzie ’Mac’ Lowell skal igen på tour med Perfect Storm. Men bandets popularitet bliver truet, da et nyt boyband udsender en single – med samme tekst, som den Kyle skrev til Mac på bandets sidste tour.  Idyllen er truet, og der er lagt op til den helt store banddyst.

Perfect Storm skal på promotion tour – og Macs mor skal naturligvis igen være tourmanager, så der er glædelige gensyn med både Briggs, Jilly og Mickey G. Desværre hænger de også stadig på den irriterende og møgforkælede Lola Cummings. Men Lola er vand i forhold til den storm der opstår, da et nyt boyband Thunder and Lightning udgiver deres debutsingle ”The Story of a Girl” som lyder mistænkeligt meget som den sang Kyle skrev til Mac på den sidste tour. Og da de to bands skal på tourné sammen går det helt galt. Hvordan er sangen sluppet ud? Er der en spion i blandt dem? Og hvem er vloggeren Bad Kitty, der synes at kende alle Perfect Storms hemmeligheder?

VIP-serien er en must-read for ALLE fangirls, hvad enten de er Beliebers (Justin Bieber), Directioners (One Direction) eller City-Girls (City Boys).

Jen Calonita (f.1973) ærgrer sig stadig over, at hun aldrig kom på tour med sit yndlingsband (New Kids On the Block), men faktisk endte hun med at interviewe et af bandmedlemmerne, da hun blev ansat som redaktør på et amerikansk teenagemagasin. Her har hun også har haft lejlighed til at møde stjerner som Justin Timberlake, Zac Efron og Beyoncé. Jen Calonita bor i New York med sin mand og deres børn.

Jen Calonitas VIP Den store banddyst udkommer den 16. juni, læs uddrag HER

 

Hastrup, Hanne, Cirkeline - med på tur_04_11

Tag Cirkeline med på tur! Nu kommer en lille taske, med tre søde og hyggelige historier om den lille alf og hendes musevenner, Ingolf og Fredrik. En fin og praktisk samling lige til at tage med i rygsækken, bilen eller bag på cyklen.

I 2017 er det 50 år siden, Cirkeline for første gang optrådte i en tegnefilm på DR. Den lille alf blev hurtigt elsket af store og små og er i dag stadig en fast del af børnenes bogreol. Denne lille paptaske indeholder minibøgerne Cirkeline bliver til, Godmorgen Cirkeline og Godnat Cirkeline, hvor man kan læse om, hvordan tegneren opfandt Cirkeline, om Cirkelines dejlige solskinsmorgen, mens hun holder ferie på landet med sine venner, og ikke mindst, hvordan Cirkeline siger godnat og drømmer om svenske skove og alfer.

Hanne Hastrup (f.1940) er tegner og forfatter til blandt andet den folkekære alf, Cirkeline. Siden debuten med den første bog om Cirkeline i 1969, har Hanne Hastrups lille pige i den røde kjole og hendes to musevenner været en integreret del af dansk børnekultur.

Hanne Hastrups Cirkeline på tur udkommer den 19. juni

 

Wallengren_THYSSEN_Kammas ferie_FORSIDE_FINAL_WEB 72 PPI_RGB

Endnu en billedbog om den herlige Kamma. Denne gang skal familien på ferie, men der venter dem lidt af en overraskelse, da de endelig når frem til hotellet.

Der er kaos i det lille hjem, Kamma, lillebror, mor og far skal på sommerferie og mor kan ikke finde leopardkjolen, men Kamma har styr på sine ting. Hendes kuffert er pakket og klar. Endelig kommer familie af sted, far bliver stoppet i security, men kommer med videre og Thorkild tager den nogenlunde, da Kamma spilder juice på ham i flyet. Langt om længe er familien fremme og klar til en dejlig solferie, men er det nu også den rigtige sorte kuffert, de har fået med fra lufthavnen …

Kammas ferie er den tredje bog i serien om Kamma. Læs også Kammas kjoler (2014) og Kamma Morgensur (2012)

Cecilie Wallengren (f. 1974) er uddannet cand. mag. i historie og kunsthistorie. Hun har skrevet erhvervshistoriske bøger siden 2001. Cecilie Wallengren debuterede som børnebogsforfatter med Kammas kjoler i 2012.

Dorte Pontoppidan Thyssen (f. 1973) er uddannet grafisk designer på Medie- og Journalisthøjskolen i København (tidligere Den Grafiske Højskole) i 1999. Efter en årrække i reklamebranchen har Dorte siden 2004 arbejdet med grafiske illustrationer, akryl- og akvarelmaleri.

Cecilie Wallengren og Dorte Pontoppidan Thyssens Kammas ferie udkommer den 23. juni, læs uddrag HER

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>