NYHEDER I OKTOBER


Skildpadder hele vejen ned

Den 10. oktober udkommer en længe ventet ny roman af John Green – forfatteren til bestselleren En flænge i himlen. Greens nye roman Skildpadder hele vejen ned udkommer simultant i USA og Danmark og er en fortælling om kærlighed, venskab og psykisk sygdom.

Aza Holmes prøver. Hun prøver virkelig. At være en god ven, en god datter, en god studerende – og måske oven i købet en god detektiv. Men det er svært, når hun samtidig har hovedet fuldt af tankespiraler, som besværliggør hverdagen og omgangen med andre mennesker.

John Green er kendt for at skildre skæve karakterer, og Skildpadder hele vejen ned tegner et portræt af en ung kvinde med OCD og hendes kamp for at navigere i en såkaldt normal tilværelse. Det er samtidig en fortælling om livslangt venskab, Star Wars-fanfiction, en forsvunden milliardær og den første svære kærlighed, der ikke bliver nemmere, når man samtidig har psykiske udfordringer at tumle med.

Forfatteren John Green har gennem sit liv selv måtte slås med OCD og udgivelsen har derfor en særlig betydning for ham:
“Jeg har arbejdet med Skildpadder hele vejen ned i årevis, og jeg er så spændt på at dele det med mine læsere til oktober. Det er mit første forsøg på at skrive direkte om den type psykisk sygdom, som har påvirket mit liv siden barndommen, så historien er på én gang fiktion og samtidig ret personlig.”

John Green (f. 1977) John Green er forfatteren bag romanerne En flænge i himlen, Gåden om Alaska, Endnu en Katherine, Paper Towns, Will Grayson, Will Grayson (med David Levithan). Både En flænge i himlen og Papertowns er filmatiseret. Millioner af læsere følger ham på Twitter @johngreen og Instagram @johngreenwritesbooks og på sitet johngreenbooks.com.

Han har modtaget flere litterære priser og er af TIME Magazine blevet udvalgt som et af de 100 mest indflydelsesrige mennesker i verden.

Tine Flyvholm & Louise Kønigsfeldt (red.)

SKAM

Fjorten danske forfattere afsøger skam som eksistentielt fænomen – hvad er det, der vækker den, hvordan opleves den, og hvorfor opleves det så skamfuldt overhovedet at føle skam?

Nyhedsbilledet er fyldt med historier om unge, som oplever deres krop som skamfuld og derfor ikke møder op til svømning og idræt, ligesom deres uformåen i forhold til præstations- og forventningspres fra forældre, skole, kærester, venner ofte forbindes med skam.

Men følelsen er lige så udbredt blandt voksne, når vores liv ikke formår at leve op til idealerne. Novellerne giver tilsammen alvorlige, humoristiske, pinlige og overraskende bud på skammens mange ansigter.

Gratis læseprøve HER<https://issuu.com/rosinanteco/docs/ros_skam_laeseproeve>

Noveller af Rebecca Bach-Lauritsen, Jens Blendstrup, Julia Butschkow, Sarah Engell, Lars Daneskov, Tine Høeg, Lone Hørslev, Peder Frederik Jensen, Thomas Korsgaard, Anita Krumbach, Olivia Joof Lewerissa, Gunvor Reynberg, Martha Flyvholm Tode og Nikolaj Zeuthen.

 

Jacob Riewe

Jeg hader, når nogen fløjter

Hvordan taler man sammen uden at skændes? Hvordan finder man mening i en tilsyneladende meningsløs tilværelse? Jeg hader, når nogen fløjter er en barsk skildring af et konfliktfyldt forhold mellem en mor og en søn, og en fortælling om at være ung og finde sig selv.

Jeg hader, når nogen fløjter handler om Oliver, hans mor og hans lillesøster. Olivers lillesøster er forsvundet, men det taler de ikke om. De taler heller ikke om Olivers venner eller om det voldelige overfald, han er med til at begå. De taler ikke om Olivers forelskelse, om morens desperate planer, eller om den joint, som Oliver bliver nødt til at ryge hver aften for at kunne falde i søvn.

Men de er gode til at skændes. Om hvem der skal hente smøger, hvem der skal betale for dem og om den fjernbetjening, som Olivers mor ikke kan finde.

GRATIS læseprøve HER<https://issuu.com/rosinanteco/docs/riewe_jeg-hader-naar-nogen-floejter>

Jacob Riewe (f. 1981) er opvokset i Esbjerg. Han har gået på den Europæiske Filmhøjskole, studeret dramaturgi på Aarhus Universitet og er uddannet dansk- og billedkunstlærer fra Aarhus Seminarium. Debuterede i 2011 med børnebogen Erling Erling og har siden udgivet flere billedbøger. Han holder både oplæsninger, foredrag og skrivekurser. Se mere om hans forfatterskab på hjemmesiden: www.jacobriewe.dk<http://www.jacobriewe.dk/>

 

Anna Bridgewater og Lise Bidstrup

Casafuckingblanca

Silke er dødtræt af, at hendes taber af en mor tager det ene dårlige valg i livet efter det andet, og Silke kvitterer ved selv at træffe dårlige valg, få de forkerte venner og dumme vaner. En bog for unge om forholdet mellem en teenagepige og hendes mor.

Da mor, Dorrit, finder ud af, hvor skidt det står til med Silke – og også selv har begået en mindre ulovlighed – tager hun endnu en toptumpet beslutning. Hun beslutter, at de har brug for forandring og en fælles oplevelse.

Dorrit og Silke rejser derfor fra deres trygge hjem på Christianshavn til Casablanca i Marokko. På rejsen bliver de kastet ud i en helt anden virkelighed, hvor de selv pludselig fylder lidt mindre, og andre mennesker får mere plads. Rejsen udfordrer både mors og datters verdensopfattelse, og den kan måske ende med at rive dem endnu længere fra hinanden…

Gratis læseprøve HER<https://issuu.com/rosinanteco/docs/bridgwater_bidstrup_casafuckingblan>

Lise Bidstrup (f. 1976) debuterede i 2005 og har en stor produktion af bøger til børn, unge og voksne bag sig. Hun har skrevet i så forskellige genrer som fantasy, krimi og realisme, og er gennem de seneste år blevet nomineret til flere priser, blandt andet Orla prisen i 2008 og 2010 samt Bogslugerprisen i 2011.

Anna Bridgwater er cand. phil. i Litteraturvidenskab, forfatter, freelance journalist og redaktør. Hun har skrevet en række bøger, både i eget navn og som ghostwriter for blandt andre Pernille Rosenkrantz-Theil, Christian Stadil, Sofia Manning og Sarah Zobel Kølpin. Casafuckingblanca er hendes første ungdomsroman.

 


Camilla Hübbe & Rasmus Meisler

NORD

Glemte sagnvæsner vækkes til live i ungdomsromanen NORD, der forener nutidens miljø- og klimaforandringer med den nordiske mytologi.

Da den 14-årige pige Nord rejser ud for at finde sin mor, møder hun de tre livskloge skæbnegudinder og egerndrengen, Ratatoskr, der viser hende vej ned i underverdenen Niflheim. Her dybt inde i jordens kerne er Nidhug i færd med at gnave livets træ Yggdrasil i stykker.

Udgivelsen er en del af et større samarbejde på tværs af Norden. I marts 2018 udkommer historien som digital fortælling oversat til flere nordiske sprog, mens en vandreudstilling vil blive vist på de danske biblioteker.

NORD er skrevet af Camilla Hübbe og illustreret af Rasmus Meisler. De to arbejdede også sammen om romanen TAVS (2012), som de modtog Danmarks Skolebibliotekarers Børnebogspris for i 2013. Senest udgav de i fællesskab romanen Louis Armstærk (2016).

Gratis læseprøve HER<https://issuu.com/rosinanteco/docs/h__bbe_meisler_nord_final_laeseproe>

Camilla Hübbe (f.1963) er forfatter, manuskriptforfatter og dramaturg. Hun debuterede som forfatter i 2007 med børneromanen Cirkus Saragossa og har siden skrevet syv børne- og ungdomsbøger. Camilla Hübbe har i mange år arbejdet som dramaturg på en lang række danske teatre samt skrevet tv-serien Nynne og TV2s julekalender 2013.

Rasmus Meisler (f. 1973) er illustrator, grafisk designer og medstifter af tegnestuen Spild Af Tid. Han er uddannet fra Danmarks Designskole i 1998 og har siden primært beskæftiget sig med avis- og magasinillustration samt med titelsekvenser til dansk film & tv og animeret satire på DR2.

 

Camilla Wandahl

Alt om at være pige 3.
Når alt føles som teater

Tredje bog i serien om alle de skøre og pinlige ting, der foregår på pigeværelset bag den lukkede dør. Denne gang er omdrejningspunktet den årlige skolekomedie, som 13-årige Idas klasse skal opføre. Første bog i serien er nomineret til ORLA-prisen 2017.

Det bliver en tid, hvor forelskelser og forviklinger i vennegruppen fletter sig sammen med fordelingen af roller til opsætningen af Skønheden og udyret.

En pinligt sjov fortælling om hår, der pludselig vokser frem under armene, og hvorvidt man egentlig SKAL barbere det af. Om venner, hundefødsler, forbudte fotos og kysse-tanker. Men mest af alt om at være pige.

Gratis læseprøve HER<https://issuu.com/rosinanteco/docs/wandahl_alt_om_at_vaere_pige_3_laes>

Camilla Wandahl (f. 1986) er uddannet folkeskolelærer og debuterede i 2009 med den anmelderroste ungdomsroman Hjerte i vente. Har siden bl.a. skrevet den populære serie Veninder for altid (2010-2012) samt den letlæste Søstre på De Syv Have (2012-2014). Wandahl holder foredrag om sine bøger på skoler og biblioteker rundt omkring i hele landet, og var blandt de sidste tre nominerede til Orlaprisen 2012 med første bind i Veninder for Altid. Senest er ungdomsromanerne Et stykke af månen (2016) og Forræderiske hjerter (2017) udkommet.

 

Liz Pichon

Tom Gates 4 – Geniale ideer (stort set)

Den altid fuldstændig skøre og helt geniale Tom Gates er klar med sin fjerde bog på dansk. Denne gang har skolen motionsdag, og Toms klasselærer er opsat på, at 5.F ikke skal ende på sidstepladsen igen. Og nå ja, så har Toms far trænet, så han kan løbe med i forældreløbet – så pinligt!

Samtidig er Tom blevet skolemakker med den noget klodsede dreng Joey, og det skaber ulykker i skolegården. Og for at det ikke skal være løgn, er der også en talentkonkurrence på skolen, hvor Tom Gates’ band, Dogzombies, skal spille. Men hvordan skal alt kunne gå fantastisk, når fjolset Marcus Meldrew prøver at sabotere det hele?!

Tom må finde på en megasej og snedig plan, så 1) Toms far ikke ødelægger hans ry på skolen, 2) Dogzombies kan spille til talentkonkurrencen og 3) Joey ikke ødelægger Toms elskede guitar ved et uheld. Heldigvis er Tom Gates som altid fuld af geniale ideer!

Gratis læseprøve HER<https://issuu.com/rosinanteco/docs/tom_gates_04_geniale_ideer_laesepro>

Liz Pichon (f. 1963) er en engelsk forfatter. Hun har tegnet siden hun var lille og startede sin karriere som grafisk designer af bl.a. pladecovers og t-shirts. Hun er også forfatter og illustrator til en række billedbøger. Bøgerne om Tom Gates er hendes første serie til større børn og samtidig hendes internationale gennembrud. Der er foreløbig udkommet 11 bøger i serien, som er oversat til 42 sprog og har solgt mere end 6,7 millioner eksemplarer verden over. Forfatteren er blevet udnævnt som officiel World Book Day Illustrator til 20-års jubilæet i 2017. Liz Pichon bor i Brighton, England med sin mand og deres tre børn.

 

   

Joanna Nadin

Mille Møgunge – en ballade-magnet

Mille Møgunge – en total katastrofe

Mille Møgunge hedder egentlig Kamille Madsen. Det med møgunge er hendes fars joke. Og det er ikke engang rigtigt, at hun er en møgunge. Der er bare dét, at hun ind i mellem får nogle fantastiske ideer, som udvikler sig til noget knap så fantastisk…

Mille Møgunge er en serie om den øretæveindbydende, sjove og helt uimodståelige Kamille Madsen. Hver bog indeholder tre klassiske “hovsa-hvordan-endte-det-hele-dog-sådan-her”-historier suppleret af charmerende og finurlige illustrationer.

Mille Møgunge – en ballade-magnet: Det var slet ikke meningen, at Milles kusine Gloria Maj Münster-Madsen skulle ende skaldet og smurt ind i superlim. Og det var heller med vilje, at hun stjal naboens hund og lærte den at tale russisk. Det var slet ikke Milles skyld. Hun kan ikke gøre for det. Hun er bare en ballademagnet…

Gratis læseprøve HER<https://issuu.com/rosinanteco/docs/nadin_mille-moegunge_1_laeseproeve>

Mille Møgunge – en total katastrofe: Det var ikke så godt, det med klasserotten Rooney, der forsvandt. Og dengang farmor faldt og brækkede benet i Milles tyvefælde – det var heller ikke hendes skyld! Hvordan kunne hun måske vide, at det ville blive en total katastrofe, at hun tog katten Basse med på hospitalet for at oplive farmor med Kæledyrenes Kraft?

Gratis læseprøve HER<https://issuu.com/rosinanteco/docs/nadin_mille-moegunge_2_laeseproeve>

Joanna Nadin er en engelsk forfatter, som tidligere har arbejdet både som livredder, nyhedsoplæser i radioen og som rådgiver for den engelske premiereminister. Hun freelancer stadig som politisk taleskriver sideløbende med sin succesfulde forfatterkarriere og bor med sin datter i Bath, England.

 

Roald Dahl
Illustreret af John Kenn Mortensen

Heksene

Roald Dahls klassiker om de børnehadende hekse genudgives nu med John Kenn Mortensens både ildevarslende, skøre og smukke illustrationer, så en ny generation af børn kan gyse med.

Dette er ikke et eventyr. Det handler om rigtige hekse. Og rigtige hekse flyver ikke rundt på kosteskafte. Du kan faktisk sidde ved siden af en heks helt uden at vide det. De ser nemlig ud som ganske almindelige, søde damer, men de er ondskabsfulde og beregnende væsner – som i øvrigt afskyr børn! Så meget at de vil gøre alt for at dræbe dem, hvis de opsnuser bare så meget som lugten af et barn. Og nu planlægger Overheksen at gøre det af med alle Englands børn på én gang. Kan nogen mon stoppe hende?

Hovedpersonen i Heksene gør hvad han kan. Hans seje, norske mormor har lært ham alt, hvad hun ved om disse frygtelige væsener. Og alligevel undgår drengen ikke heksenes forbandelse…

Gratis læseprøve HER<https://issuu.com/rosinanteco/docs/dahl_heksene_laeseproeve>

Roald Dahl (1916-1990) var en af Englands allermest elskede børnebogsforfattere, og er den dag i dag stadig en af de mest oversatte forfattere nogensinde. Hans prisvindende bøger har solgt over 250 millioner eksemplarer verden over. Dahls børnebøger har det til fælles, at de blander det usentimentale med det rørende, markaber og ofte sort humor med underliggende varme – og således tiltaler både børn og deres voksne.

John Kenn Mortensen (f. 1978) er bedst kendt for sine post it-monstre, som i dag har kultstatus blandt tegneseriekendere. Blandt de mange fans tæller Neil Gaiman og andre prominente, udenlandske forfattere, som John tegner for. John Kenn Mortensen har over 150.000 følgere på Instagram og skriver foruden sine egne bøger også tv-programmer for DR Ultra. http://johnkenn.blogspot.dk/

 


Mette Eike Neerlin & Peter Bay Alexandersen

Historien om Hardy

Verden kan være et skræmmende sted, det synes drengen Jakob i hvert fald. Men en dag forandres alt, da den seje og stærke Hardy pludselig flytter ind. For Hardy er ikke som de fleste, han er frygtløs, og så er han usynlig.

Hardy har rødt hår, som oftest stritter, fregner på næsen og mellemrum mellem fortænderne. Han er stærkere end de fleste og mester i langspyt. Over ryggen bærer han en kappe af guld, og ja, så er han forresten usynlig.

Hardy er frygtløs. Der er ingenting, som kan gøre ham bange. Hverken mørke, larm og høje brøl om natten eller stilheden, som følger efter. Han er heller ikke bange for at få et blåt øje, men måske en lille smule for den fremmede dreng, som venter uden for Jakobs dør en tidlig morgen.

Gratis læseprøve HER<https://issuu.com/rosinanteco/docs/neerlin_historien_om_hardy_laesepro>

Mette Eike Neerlin (f.1979) har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur fra 2004-06. Hun debuterede i 2011 med romanen I anden række. Hun modtog Skriverprisen samt Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomslitteratur 2015 for sin seneste roman, Hest, hest, tiger, tiger (2015). Bogen er oversat til tysk og norsk.

Peter Bay Alexandersen (f.1955) er uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding. Han har modtaget Statens Kunstfond Børnelitteraturpulje fire gange og vandt i 2016 Ib Spang Olsen- samt Blixen-prisen for billedbogen Axel og Mus på den store rejse. Han er nomineret til Orla-prisen for sine illustrationer til Kim Leines børnebog Skovpigen Skærv.

 

Kenneth Bøgh Andersen

Monster Lilit

Fire illustrerede noveller af gysets mester – bestemt ikke for sarte sjæle! Kenneth Bøgh Andersen skriver til børn, der ikke gider snyde-gys, men vil have det rigtig uhyggeligt.

Fire nyskrevne og letlæste noveller, der vækker gru og giver gåsehud! Her kan man blandt andet læse om et frygtindgydende legehus og et magisk klæde, der er temmelig svært at styre. Novellesamlingen har sin titel fra historien om besøget hos moster Lilit, der udvikler sig til lidt af et mareridt, når grandniecen får overdraget sin arv, som er noget ganske andet end penge…

Novellerne er illustreret af Claus Rye Schierbeck. Samtidig med udgivelsen udkommer novellesamlingen Når lyset slukkes af samme forfatter med relancerede noveller, der tidligere kun har været brugt til undervisning i folkeskolen.

Gratis læseprøve HER<https://issuu.com/rosinanteco/docs/kba_monster_lilit_laeseproeve>

Kenneth Bøgh Andersen (f. 1976) er en af tidens mest populære forfattere blandt store børn og unge. Han har udgivet adskillige bøger inden for gys og fantasy, deriblandt serien Den store Djævlekrig og serien om Antboy. Han begyndte at skrive, da han gik i 10. klasse og skrev næsten 20 romaner, som blev afvist af forlagene, indtil han i 2000 debuterede med trilogien Slaget i Caïssa. Kenneth leger ofte i sine bøger med temaer og emner som ondskab, døden, Gud, skæbnen og den fri vilje. Han har modtaget flere priser – senest Blixen-prisen for Den Faldne Djævel. Hans bøger er udkommet i over 13 lande. Flere af hans bøger er solgt til filmatisering, herunder Antboy, der er blevet en stor succes i både ind- og udland.

 

Kenneth Bøgh Andersen

Når lyset slukkes

I mørket sker der uhyggelige ting og sager, som i Kenneth Bøghs ti gysernoveller får håret til at rejse sig og blodet til at stivne i årerne. Forbered jer på mareridt og ægte gys!

I Når lyset slukkes leverer Kenneth Bøgh Andersen ti gyserhistorier, der alle tager deres udgangspunkt i det mest uhyggelige sted af alle: hverdagen. Mød bl.a. Maria, der laver en voodoo-dukke af sin utålelige lillesøster, Klaus og Alex der laver telefonfis med Djævelen og Ole og Bjarke der efterlades ude i skoven.

Alle novellerne har tidligere været udgivet udelukkende til skolebrug, og bliver nu relanceret til en lidt ældre målgruppe.

Samme dag udkommer novellesamlingen Monster Lilit med fire spritnye noveller fyldt med gruopvækkende historier

Gratis læseprøve HER<https://issuu.com/rosinanteco/docs/kba_naar_lyset_slukkes_laeseproeve>

 Kenneth Bøgh Andersen (f. 1976) er en af tidens mest populære forfattere blandt store børn og unge. Han har udgivet adskillige bøger inden for gys og fantasy, deriblandt serien Den store Djævlekrig og serien om Antboy. Han begyndte at skrive, da han gik i 10. klasse og skrev næsten 20 romaner, som blev afvist af forlagene, indtil han i 2000 debuterede med trilogien Slaget i Caïssa. Kenneth leger ofte i sine bøger med temaer og emner som ondskab, døden, Gud, skæbnen og den fri vilje. Han har modtaget flere priser – senest Blixen-prisen for Den Faldne Djævel. Hans bøger er udkommet i over 13 lande. Flere af hans bøger er solgt til filmatisering, herunder Antboy, der er blevet en stor succes i både ind- og udland.

 

Trine May

Ben i alle retninger – om den moderne børne- og ungdomslitteratur

En bog om dansk børnelitteratur til alle, der arbejder professionelt med børne- og ungdomslitteratur og til alle dem, der har en personlig interesse i emnet.

I 1967 udkom fem børnebøger, som skulle vise sig at få afgørende betydning for den danske børnelitteraturs udvikling. De fem bøger var Ole Lund Kirkegaards Lille Virgil, Cecil Bødkers Silas og den sorte hoppe, Halfdan Rasmussens Halfdans ABC, Flemming Quist Møllers Cykelmyggen Egon og Benny Andersens Snøvsen og Eigil og katten i sækken. Med udgangspunkt i de fem værker giver Trine May en status over børne- og ungdomslitteraturen anno 2017. Bogen afsluttes med et fagdidaktisk efterskrift.

Gratis læseprøve HER<https://issuu.com/rosinanteco/docs/may__ben_i_alle_retninger_laeseproe>

Trine May (f. 1964) er lærebogsforfatter og kursusinstruktør. Hun er oprindelig uddannet lærer og har efterfølgende videreuddannelser fra bl.a. DPU i dansk, didaktik, læsning og børnelitteratur. Trine Mays bagkatalog er efterhånden ret omfattende, og hun har skrevet bøger til danskfaget på alle trin og artikler til antologier, tidsskrifter mv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>