NYHEDER I SEPTEMBER

Susanne Foldberg

Selfie-Simon

YouTube-stjerner med egen YouTube-kanal og drømmen om selv at blive en berømt YouTuber er på kort tid kommet til at spille en stor rolle i mange børn og unges liv. Selfie-Simon giver en realistisk skildring af en 12-årig drengs fascination af YouTuber-fænomenet, og tager fat i emner som venskab, cybermobning og YouTube-challenges.

Simon går i 5.klasse og er lige begyndt på en ny skole. Alle drengene i klassen går kun op i fodbold, og de synes, det er barnligt, at Simon spiller Minecraft og drømmer om at blive en berømt YouTuber. Da han bliver venner med Rosa, laver han med hendes hjælp sin første chili-challenge. Den nye video får nogle likes, men også en kommentar fra en, der kalder sig Seb05, som synes, den er latterlig: Nettet er jo allerede fyldt med videoer, hvor folk spiser chilier. Seb05 begynder at stille Simon nye challenges og i takt med, at udfordringerne bliver vildere og vildere, får hans kanal flere og flere subscribers. Men Simon begynder at blive bange. Det, han laver, er både ulovligt og livsfarligt. Hvor langt tør han gå i sin jagt på Guldtuben? Bogen udkommer en uge før uddelingen af “Årets Guldtube” der hylder danske SoMe-stjerner og som på tre år er vokset fra at blive afholdt på Bremen for 500 gæster og til Royal Arena med plads til 16.000.

Susanne Foldberg (f. 1970) er uddannet journalist og har altid elsket at skrive, og som mor til tre børn har hun inspirationen til sine historier inden for rækkevidde. Hun bor i Nordsjælland med sin familie. Hun har tidligere udgivet den populære serie Directioners om One Direction-fankultur.

Anne Sofie Hammer

Magda vil selv bestemme

Ny humoristisk og genkendelig højtlæsningsbog til børn i børnehavealderen af forfatteren til Villads fra Valby.

Et herligt gensyn med Magda – en fantasifuld og viljestærk pige, med en særlig evne til at stille spørgsmål til de fleste ting, de voksne siger. Hvorfor er det de voksne, der skal bestemme hvor meget tøj, man skal have på, og hvor meget salt eller syltetøj, der skal i maden? Magda forstår det ikke. Hun forstår heller ikke, hvorfor voksne ikke hopper i vandpytter, og hvorfor man ikke bare kan lave sin egen højtid, hvis man synes, at man får for lidt chokolade. Sammen med sin babysitter Nisse (som selvfølgelig ikke er nogen rigtig nisse, men bare er en helt almindelig mand) udfordrer Magda alle de uretfærdige regler, som de voksne hele tiden finder på – og Nisse må da også indrømme, at det for eksempel kan være meget rart at gå rundt uden sokker på om vinteren og at have en dyne med på stranden.

Magda er også kendt fra billedbogen Hjemme hos mor får jeg altid sushi.

Anne Sofie Hammer (f.1972) er cand.mag. i dansk og pædagogik. Hun debuterede i 2009 med Villads fra Valby. Siden er der udkommet en række bøger om Villads, der også har lagt grund til både spillefilm og teater. Anne Sofie Hammer er også forfatter til højtlæsningsbøgerne Paris Belinda Hansen (2014) og Vi ses, Pellerøv (2017), samt ungdomsromanen Mig og Dylan Walker – eller historien om, hvordan jeg ødelagde mit sidste skoleår (2016). Senest er udkommet første bog i historien om Magda – Hjemme hos mor får jeg altid sushi (2017)

Sira Stampe (f.1977) er egentlig uddannet skuespiller, og er først for nylig sprunget ud som illustrator og børnebogsforfatter. Hun er opvokset på Filippinerne og på Sri Lanka, og har som voksen bl.a. boet et årti i London, før hun flyttede tilbage til Danmark og mødte sin svenske mand. Hun bor i en lille lejlighed på Frederiksberg sammen med sin mand og deres to små drenge. Sira Stampe har også illustreret Hjemme hos mor får jeg altid sushi (2017), den første bog om Magda.

Anne Sofie Hammer & Dina Gellert

Villads fra Valby taber en tand

Når man ser en nuttet bamse, er det ikke altid, man kan få den, det forstår Villads fra Valby godt. Men som alle, der kender Villads ved, vil han selvfølgelig prøve alligevel… Villads skal på museum med klassen. De skal lære om gamle dage, men i museumsbutikken ser Villads verdens sødeste tøjhund, og han er helt sikker på, at det er lige præcis sådan en tøjhund, hans lillesøster ønsker sig til sin fødselsdag. Bare Villads havde haft nogle penge, så han kunne købe tøjhunden til hende. Men det har han jo ikke. Til gengæld har han en rokketand. Og det har Yussef også. Og – VUPTI – så har Villads også en idé!

Bogen er velegnet til højtlæsning, og er gennemillustreret så de yngste Villads-fans også kan være med.

Anne Sofie Hammer (f.1972) er cand. mag. i dansk og pædagogik. Debuterede i 2009 med Villads fra Valby. Siden er der udkommet en række bøger om Villads, der også har lagt grund til både spillefilm og teater. Anne Sofie Hammer er også forfatter til højtlæsningsbøgerne Paris Belinda Hansen (2014) og Vi ses, Pellerøv (2017), samt ungdomsromanen Mig og Dylan Walker – eller historien om, hvordan jeg ødelagde mit sidste skoleår (2016). Til efteråret er hun også aktuel med Magda vil selv bestemme – en højtlæsningsbog om den fantasifulde og viljestærke Magda, som vi allerede kender fra billedbogen Hjemme hos mor får jeg altid sushi.

Dina Gellert (f. 1961) arbejdede i mange år på animationsfilm i ind- og udland. Siden 1993 har hun været selvstændig illustrator og forfatter, primært på billedbøger, sangbøger og letlæsningsbøger

Bent Haller

Hegnet

I Hegnet bytter drengen Remus plads med chimpansen Ooz. En fortælling fyldt med humor om frihed og fangenskab, sjove dyr og venskaber på tværs – og om at søge lykken på den anden side af hegnet. Chimpansen Ooz er kommet fra Afrikas skove til Zoo i Danmark, men en dag flygter han fra sit fangenskab. Samtidig drømmer drengen Remus om at bo på den anden side af hegnet – altså inde i Zoo! Så Remus stikker af fra SFO’en og flytter ind i abeburet. Remus bliver til den berømte hvide chimpanse, Albino, og han møder en masse forskellige dyr: en læsende løve, en operasyngende orangutang og pyntesyge giraffer. Og da Ooz vender tilbage til Zoo kan han også lære ham en masse abekattetricks.

Bent Haller (f.1946) har skrevet over 100 bøger siden sin debut i 1976 – romaner og noveller for både børn, unge og voksne samt manuskripter til børnefilm og børneteater. Han har modtaget flere litterære priser, heriblandt Kulturministeriets Børnebogspris (1978), og senest ORDKRAFT-prisen 2012 og Kommunernes Skolebiblioteksforenings Forfatterpris 2012. Han blev i 2011 tildelt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

Rasmus Meisler er illustrator og animator. Han har både lavet avisillustrationer, bog- og albumcovers, animationer til TV og apps, og han er medgrundlægger til designkollektivet SPILD AF TID. I 2016 illustrerede han Anders Matthesens børnebog Ternet Ninja.

Jason Reynolds

Ghost

Ungdomsroman om drengen Ghost, der er god til at løbe. Endda så god, at træneren sætter ham på A-holdet med dem, der skal stille op til Junior OL. Men Ghost og de andre drenge har også andre ting at slås med og ikke mindst en masse at bevise – for hinanden og dem selv. Ghost er god til at løbe, men han har aldrig løbet på et hold. Da han en dag helt impulsivt udfordrer en eliteløber og vinder overbevisende, går det op for træneren, at han har mødt et vaskeægte, bindegalt naturtalent. Men Ghost har også noget andet at slås mod: En masse vrede og en fortid, som han forsøger at løbe fra. Men kan Ghost pleje sit talent for sporten sammen med holdet, eller vil hans fortid omsider indhente ham?

Bogen er første del af en serie.

Jason Reynolds (f. 1983) er bosat i New York og har vundet adskillige priser for sit forfatterskab heriblandt Kirkus Award. Senest var han finalist til The National Book Award for Young Literature i 2016 for Ghost. Læs mere om forfatteren på www.jasonwritesbooks.com<http://www.jasonwritesbooks.com>

Charlotte Glaser

#slipmigfri

Studieliv, sex og jagten på meningen med livet.

Ny young adult roman om en ung kvindes søgen efter sig selv i en hvirvelvind af ekskærester, Instagram-filtre og forventninger om, at det hele nok skal blive bedre på et tidspunkt. Det er svært for 20-årige Siri at finde sig selv i det at blive voksen. Hun vil egentlig ikke studere, men render alligevel rundt på læsesalen hver dag. Hun er for klog til sit eget bedste, men ved sjældent hvad hun vil. Hun elsker sin familie, men kan alligevel ikke formå at være der for dem. Men alt virker til at falde på plads, da hun flytter sammen med en medstuderende, en sød fyr fra litteraturvidenskab. Nu må alt da være godt. Eller hvad?

#slipmigfri er en ærlig og oprigtig fortælling om en ung kvindes søgen efter sin identitet, den store kærlighed og alt derimellem.

Charlotte Glaser (f. 1972) er en norsk børne- og ungdomsforfatter. Hun er uddannet inden for både litteraturvidenskab, teaterhistorie og film- og medievidenskab ved universiteter i Oslo, Stockholm og København. Hun har udgivet 14 bøger for børn og unge siden 2001, hvor den seneste udover #slipmigfri er 7 døgn for os, som er skrevet i samarbejde med danske Anja Hitz.

Billedresultat for sofies verden jubilæumsudgave

Jostein Gaarder

Sofies verden

I 1992 udkom Jostein Gaarders Sofies Verden, og romanen kom til at bane vejen for norsk litteratur ud i verden og startede filosofibølgen. Bogen er solgt i 45 millioner eksemplarer, oversat til 64 sprog, og op gennem 90’erne solgte den på verdensplan mere end Biblen.

I anledning af 25 års-jubilæet genudgiver Høst & Søn klassikeren i en lettere revideret udgave og med nyt omslag.

“Engang må et eller andet da være opstået ud af det tomme intet.” I bunken med familiens post finder Sofie for en gangs skyld et brev til sig selv. Uden frimærke, uden stempel, uden afsender. “Hvem er du?” Mere står der ikke. Mærkeligt! Men det er kun begyndelsen. Snart har Sofie fået adskillige gåder at tumle med. Brevet er det første af mange. Snart modtager Sofie den ene tykke kuvert efter den anden med hvad, der viser sig at være et helt grundkursus i filosofi. Brevenes indhold fylder hende med undren over verden og hendes egen eksistens – at hun overhovedet er til – men samtidig udspringer det ene mysterium efter det andet af denne forunderlige, ensidige korrespondance. Hvem er f.eks. Hilde Møller Knag? Sofie støder pludselig på hendes navn alle vegne – selv på sit eget værelse …

Jostein Gaarder (f. 1952) er cand. mag i norsk, idehistorie og religionsvidenskab. Han har opnået stor international opmærksomhed med sit forfatterskab, bl.a. med Sofies verden, som er blevet solgt i 45 millioner eksemplarer verden over og oversat til 64 sprog.

James Dashner

Dødsdoktrinen – Sjælens øje

Verden er virtuel, faren er ægte.

Velkommen til VirtNet – en verden med hyperavanceret teknologi, cyberterrorister og gaming ud over din vildeste fantasi. Forfatteren bag verdensfænomenet Maze Ruinner er tilbage! VirtNettet tilbyder en total nedsænkning af krop og sind i en kæmpemæssig, virtuel verden. Jo bedre en hacker du er, jo sjovere bliver oplevelsen. Og hvorfor følge reglerne, når de er så lette at bryde? Men én gamer har udnyttet systemet lidt for godt – med et katastrofalt og livsfarligt resultat. Staten ved, at det vil kræve en hacker for at fange en hacker, og derfor har de længe holdt øje med Michael…

Sjælens øje er 1. bind i trilogien, Dødsdoktrinen.

James Dashner (f. 1972), amerikansk forfatter til flere roste ungdoms- og voksenromaner. Han blev med The Journal of Curious (2008) hædret med Borders Original Voices Pick. Han bor i Rocky Mountains med sin kone og deres fire børn. Den filmatiserede Maze Runner-trilogi var Dashners første udgivelse på dansk, og de populære bøger blev hans helt store gennembrud verden over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>