Bagom lærerværelset

apple-tema

På denne side kan du orientere dig Læreværelset og forlagshuset Rosinante&co., samt forlaget Høst & Søn, som ligger til grund for denne blog. Du kan også læse om administratoren bag bloggen, samt finde en liste over kontaktinformationer. 

OM LÆRERVÆRELSET
Lærerværelset.dk er en blog til alle, der arbejder professionelt med børne- og ungdomslitteratur. Her præsenterer vi månedens udgivelser, fortæller om børnebogsarrangementer rundt om i landet og skriver ellers lidt løst og fast om, hvad der rører sig inden for børne- og ungdomslitteraturen. Primært ud fra et dansk perspektiv. På lærerværelset kan du derfor bl.a. få et overblik over børne- og ungdomslitterære arrangementer, få adgang til en række læseprøver, samt downloade litteraturguider til et udvalg af vores børne- og ungdomslitteratur som inspiration til undervisningen.

OM FORLAGSHUSET
Rosinante&Co ligger i hjertet af København og består af fem forlag. De fem forlag har hver sin stærke udgivertradition. Vi kender alle følelsen af at have læst en god bog, som man bare må fortælle sin søster, sin ven eller kollega om. Det er den gode fortællings natur, og det er det, som er drivkraften i Rosinante&Co. De fem forlag har et fælles ønske om at sprede fortællinger, som du vil dele med andre. Bøger som du får lyst til at læse og fortælle videre. Rosinante&Co vil nemlig gerne være der hvor læserne er. Vi håber, at det er lykkedes og at du her på siden finder fortællinger, som fanger din opmærksomhed.

Cicero, Høst & Søn, Pretty Ink, Rosinante og Samleren, udgiver ca. 200 nyheder om året og omsætter for ca. 100 mio. Vi er 35 medarbejdere, der lægger vægt på poetisk, økonomisk og mentalt overskud. På Læreværelset er det Høst & Søn-forlaget der er i fokus, og som er et af Danmarks ældste eksisterede forlag. Med udgivelser for børn og unge fra moderne fortællinger til elskede klassikere.

OM FORLAGET
Høst & Søn udgiver børne- og ungdomsbøger med stor underholdningsværdi og høj litterær kvalitet: illustrerede fortællinger, fantasy og letlæsning samt noveller og ny nordisk ungdomsrealisme. Bøger fra Høst & Søn udfordrer, bevæger og vækker til eftertanke. De tilbyder spænding, alvor og et godt grin – uopslidelige historier, som giver lyst til at læse mere.

Høst & Søn er kendt for sine stærke prisvindende ungdomsforfattere bl.a. Ronnie Andersen, Ina Bruhn, Anita Krumbach og Jesper Wung-Sung. Høst & Søn udgiver de mest populære danske fantasy-forfattere bl.a. Kenneth Bøgh Andersen, Cecilie Eken, Lene Kaaberbøl og Josefine Ottesen. Hos Høst & Søn finder du moderne helte, heltinder og antihelte som Antboy,Muldvarpen, Skammerens datter, Villads fra Valby og elefantungen Carl. Samt højtelskede klassikere som H.C Andersen, Cirkeline og De små synger. Høst & Søn udvikler nye typer af fortællinger i tidssvarende formater og udgiver desuden en række af de mest markante oversatte stemmer i moderne børne- og ungdomslitteratur, bl.a. Neil Gaiman, Jostein Gaarder, John Green og Stian Hole.

BOGADMINISTRATOREN
Bag bloggen Lærerværelset sidder Anette Øster, pd.d. med afhandlingen Dansk børnelitteraturhistorieskrivning fra Center for børnelitteratur, DPU 2009. Hun har siden februar 2009 været ansat på Rosinante&Co som redaktions- og marketingskonsulent i Børne&Unge-redaktionen (Høst &Søn). Anette Øster har udover afhandlingen skrevet bøger om børn og unges læsevaner, en række artikler bl.a. om Astrid Lindgrens forfatterskab og om H.C. Andensens eventyr i engelsk oversættelse.

KONTAKT
Anette Øster
Direkte: +45 33 41 18 33
Mobil: +45 28 90 45 86
Mail: anette@rosinante-co.dk

Rosinante&Co
Købmagergade 62, 4
1019 København K
Tlf. +45 33 41 18 00

Med venlig hilsen
Anette Øster

5 comments

  1. Hej
    Jeg kan ikke finde tillægsmaterialet til Date med en engel af Ronnie Andersen. Jeg har brugt det før, og det var rigtig godt. Der vat bl.a. en sammenligning af bogen og filmen Vanilla Sky.

    Mvh. Lisbeth

  2. Hej Lisbeth, Her finder du litteraturguiden til Date med en engel. Jeg er ikke sikker på, det er den, du tænker på, men det er hvad vi har. Jeg tror, der ligger noget tillægsmateriale på CFUs side.
    http://lærerværelset.dk/inspirationsmateriale/ Jeg håber, du finder det, du søger og ellers må du endelig hive fat i mig igen, så skal jeg prøve at hjælpe dig. Hilsen Anette

  3. Jeg havde engang en mappe med opgaver til Mini zoom bøgerne. Opgaverne var gratis og hentet ned fra nettet. Hvor kan jeg finde dem igen?

  4. Hej, er det muligt at få tilsendt et nyhedsbrev pr mail, når der sker noget nyt på siden her?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>