Læsetips

apple-tema

Her kan du læse en håndfuld tips til, hvordan du motivere børn og unge til at læse.

Nationalt Videncenter for læsning har i samabejde med DK4 og fagbladet Folkeskolen produceret otte korte film med gode råd om læsning til forældre og bedsteforældre. I de otte programmer kommer forskellige fagfolk med gode råd til, hvordan man fx kan få drenge til at læse mere, til højtlæsningen og til lektielæsningen. Se de otte udsendelserne neden for.

1. Læsetip: Sådan giver du din dreng lyst til at læse
Undersøgelser har vist, at drenge er dårligere til at læse og læser mindre end pigerne. Blot ½ times læsning hver dag kunne ændre det. Men hvordan får vi drenge der ikke gider læse, til at læse? Få tips og gode råd af Lisbeth Vestergaard, der er børnebibliotekskonsulent i Styrelsen for Bibliotek og Medier.

Se udsendelsen her

2. Læsetip: Hvad er faglig læsning?
Læsning er ikke noget der kun foregår i dansk, det foregår i alle skolens fag. Hør Marie Zacher Sørensen, der er læsevejleder på Skolen på Duevej, fortælle hvad faglig læsning er og hvordan du kan støtte dit barn i at læse skolens fagtekster.

Se udsendelsen her

3. Læsetip: Læs højt, læs langsomt, læs længe
Hør Jens Raahauge, der har skrevet flere artikler om højtlæsning, give gode fif og idéer til hvordan du kan læse højt for dit barn.

Se udsendelsen her

4. Læsetip: Læs med ørerne
Læsning sker ikke kun når øjnene møder bogstaver. Man kan sagtens høre en bog, og det er særligt godt for dem der har svært ved at læse. Hør Marianne Aaen Thorsen, der er læsekonsulent i Fredensborg kommune, give gode råd til hvordan du kan lyttelæse med dit barn.

Se udsendelsen her

5. Læsetip: Læsning på gymnasiet
Hvilke krav stilles der egentlig til læsning på gymnasiet? Og hvordan kan forældre gå
ind støtte deres teenager i at læse? Hør læsevejleder Ane Langager fra Roskilde
Gymnasium fortælle.

Se udsendelsen her

6. Læsetip: Mit barn er ordblind – hvad nu?
5-6 % af Danmarks befolkning er ordblinde. Men det at være ordblind betyder ikke, at man hægtes af i skolen og arbejdsliv. Der er masser af hjælp at hente. Hør Juliane Øhlenschlæger Vendelboe, der er sekretariatsleder i Ordblindeforeningen, fortælle hvad du kan gøre.

Se udsendelsen her

7. Læsetip: Dt bedste råd du kan give dit barn er et ordforråd
Hvis dit barn kender 10.000 ord inden skolestart, er det godt hjulpet på vej til at blive en god læser og skriver. Hør Klara Korsgaard, der er centerleder i Nationalt Videncenter for Læsning, give gode råd til hvordan du kan få dit barns ordforråd til at vokse.

Se udsendelsen her

8. Læsetip: Nyt lys på lektierne
Det kan være svært at hjælpe sit barn med lektierne, hvis sproget der tales derhjemme ikke er dansk. Men sådan skal man ikke tænke, der er masser at gøre. Hør Mette Anker, der er læsevejleder på Tingbjerg skole ved København, fortælle hvad.

Se udsendelsen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>